Sari la conținut

WhatsApp a avut probleme. Reacția utilizatorilor

WhatsApp, un serviciu de mesagerie instantanee pentru telefoanele mobile, a fost afectat de o serie de probleme tehnice, miercuri seară. Milioane de utilizatori din lumea întreagă s-au plâns de funcţionarea defectuoasă a acestei aplicaţii.

WhatApp a suferit o „pană” de funcţionare miercuri seară, în urma căreia numeroşi utilizatori din lumea întreagă au raportat că au întâmpinat probleme atunci când încercau să acceseze acest serviciu de mesagerie instantanee pe dispozitive mobile.

Printre problemele tehnice întâmpinate de această aplicaţie, care are peste 1 miliard de utilizatori pe plan mondial, se aflau procedura de conectare şi procedurile de expediere şi de primire de mesaje.

În urmă cu exact două săptămâni, WhatsApp s-a confruntat cu o problemă similară, relatează independent.co.uk, citat de News.ro.

Miercuri seară, utilizatorii s-au plâns că funcţia „Chats” nu era operaţională, iar un simbol reprezentând o roată care se învârte apărea însoţită de mesajul „Conectare în curs” atunci când utilizatorii încercau să expedieze mesaje.

Potrivit site-ului de monitorizare online Down Detector, sute de persoane s-au plâns din cauza acestor disfuncţionalităţi, care au fost constatate inclusiv în Marea Britanie, între orele 17.00 şi 18.00 (19.00 - 20.00, ora României, n.r.).

Utilizatorii din ţări precum Malaysia şi Spania au raportat la rândul lor aceste probleme tehnice.

Unii dintre internauţi s-au plâns pe Twitter şi au ameninţat că vor folosi de acum înainte servicii „rivale” de mesagerie instantanee din cauza problemelor succesive întâmpinate de WhatsApp în decurs de două săptămâni.

Potrivit site-ului Down Detector, aproximativ jumătate din totalul plângerilor înregistrate miercuri seară (56%) aveau legătură cu problemele de conectare la această mesagerie, iar 32% dintre utilizatorii care au reuşit totuşi să se conecteze întâmpinau dificultăţi în expedierea mesajelor.

Aplicaţia WhatsApp se confruntă mai rar cu probleme tehnice în comparaţie cu concurenţii ei, dar acest lucru nu a scutit-o de deficienţe majore, precum aceea care s-a produs în noaptea de Revelion în 2015.