Zuckerberg a pierdut 3,3 miliarde de dolari după anunțul despre modificările la Facebook

Data publicării:
mark zuckerberg
Facebook face angajări în Europa. Foto: Facebook

Mark Zuckerberg a pierdut vineri 3,3 miliarde de dolari în urma anunţului referitor la modificarea algoritmului de afişare a postărilor pe Facebook, ca urmare a scăderii acţiunilor companiei cu 4,5% la bursa din New York, transmite Bloomberg.

În urma declinului acţiunilor Facebook, averea lui Zuckerberg a scăzut la 74 de miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor. El a pierdut în acest fel poziţia de al patrulea cel mai bogat om din lume, în favoarea miliardarului spaniol Amancio Ortega.

Fondatorul Facebook a pierdut cea mai mare parte din suma de 4,5 miliarde de dolari câştigată în acest an.

Cei mai bogaţi 500 de oameni din lume au câştigat anul trecut 1.000 de miliarde de dolari şi alte 192 de miliarde de dolari în primele două săptămâni din 2018, arată indicele calculat de Bloomberg.

Facebook a încercat să îi calmeze pe creatorii de articole şi conţinut video îngrijoraţi de anunţul lui Zuckerberg potrivit căruia reţeaua socială pe care o conduce va pune mai mult accent pe ceea ce numeşte interacţiunea socială semnificativă, în locul consumului pasiv de noutăţi.

Articolele şi clipurile care atrag comentarii şi like-uri sau care sunt distribuite de utilizatori vor avea o probabilitate mai mare de a fi vizibile, a precizat Facebook într-un email obţinut de Bloomberg.

Compania va continua în acelaşi timp să prioritizeze conţinutul pe care utilizatorii îl caută în mod regulat, cum ar fi video-urile săptămânale.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri