(P) MacBook Pro 2019. Tot ce trebuie să știi despre noile laptopuri Apple

Data actualizării: Data publicării:
MacBook Pro
Foto: Getty Images

Apple a lansat noi modele de MacBook Pro în anul 2019 și acestea oferă procesoare Intel de generația a 8-a și a 9-a și până la 8 nuclee, modelele entry-level fiind dotate cu Touch Bar și cu cipuri quad-core.

În urmă cu câteva luni, în mai 2019, Apple a actualizat MacBook Pro sau cel puțin compania a actualizat modelele de 15 inch cu procesoare de generație nouă și a modificat procesoarele existente în cele două modele de 13 inch dotate cu bară tactilă. Modelele MacBook Pro entry-lever au rămas nemodificate. De fapt, cele două modele entry-level MacBook Pro nu au mai fost actualizate încă din 2017. Asta până la data de 9 iulie 2019.

Pe 9 iulie, Apple a prezentat două modele noi MacBook Pro (în același timp scăzând prețul MacBook Air și întrerupând seria MacBook). Aceste modele noi înlocuiesc modelele anterioare de nivel entry-level, iar dacă modelelor mai vechi le lipsea Touch Bar, modelele noi au acum această tastatură.

Noile modele oferă de asemenea procesoare quad-core de 1,4 GHz, de la modelul dual core de 2,3 GHz vândut anterior.

Vestea proastă este că, în timp ce Apple actualizează gama, prețurile cresc. În esență, fiecare model costă acum cu peste 50 de dolari mai mult, iar modelul de vârf de 15 inch costă chiar cu 100 de dolari mai mult.

Aceste noi modele MacBook Pro se alătură noilor modele noi introduse în mai 2019. Modelele de 13 inci actualizate la începutul anului oferă și procesoare de gen 8, în timp ce modelele de 15 inci oferă noi procesoare de nouă generație Intel cu până la 8 nuclee.

Data lansării: Când vin la vânzare noile MacBook Pro?

Toate noile modele MacBook Pro se află la vânzare chiar acum. Poți să comenzi imediat noul MacBook Pro direct de la Apple.

Cu toate acestea, înainte de a comanda: Există zvonuri despre un nou MacBook Pro de 16 inch care s-ar putea lansa mai târziu în 2020.

Design

Deși Apple intenționează să lanseze un MacBook Pro mai mare într-o dimensiune a ecranului de 16 inci, încă nu există semne de acest lucru. Laptopurile Apple MacBook Pro din 2019 au același design ca și generația anterioară.

Specificații tehnice: Ce diferă la noul MacBook Pro?

Principalele diferențe dintre noile MacBook Pro din 2019 și cele vechi din 2018 se află în procesoare, care se extind acum la cea de-a 8-a și a 9-a generație de procesoare Intel și oferă până la 8 nuclee pentru prima dată.

Modelele entry-level au făcut un salt semnificativ de la procesoarele quad-core de generație a 7-a la procesoare dual-core de generație a 8-a.

Procesoarele de generație a 9-a, care sunt disponibile numai pe MacBook Pro de 15 inci, se bazează pe arhitectura „Coffee Lake Refresh și sunt fabricate pe un proces de 14nm. Acestea sunt create în special pentru creatorii de conținut profesional și pentru jucătorii profesioniști.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri