NASA a ales finaliştii pentru a explora o cometă şi o lună a lui Saturn

Data publicării:
Jupiter's Satellites
Foto: Guliver / GettyImages

NASA i-a anunţat pe cei doi finalişti care concurează pentru două misiuni în valoare de miliarde de dolari - explorarea unei comete şi a satelitului Titan al planetei Saturn. Câştigătorul urmează să plece în spaţiu în 2020, relatează AFP, citat de News.ro.

Jupiter's Satellites
Foto: Guliver / GettyImages

Titan este cea mai mare lună a lui Saturn şi este considerat unul dintre aştrii care ar putea găzdui viaţă în sistemul nostru solar, datorită faptului că râurile şi lacurile sale conţin metan.

Misiunea, numită Dragonfly, va consta în trimiterea unei „drone asemănătoare unui elicopter care va cerceta mai multe zone ale satelitului pentru a proba posibilitatea întreţinerii vieţii”, se arată în comunicatul NASA.

Celălalt proiect presupune o vizită pe cometa 67P/Churyumov-Gerasimenko, care a fost deja cartată de naveta europeană Rosetta.

Misiunea, numită Comet Astrobiology Exploration Sample Return (CAESAR), are ca scop de a aduna mostre de pe cometa 67P/Churyumov-Gerasimenko pentur a determina originea ei şi cum s-a format.

Misiunile CAESAR şi Dragonfly vor primi finanţare până la finalul anului 2018”, a anunţat agenţia spaţială americană.

NASA plănuişete să selecteze una dintre aceste cercetări în primăvara lui 2019 pentru a putea iniţia fazele misiunii.

Agenţia spaţială a ales cele două misiuni din 12 propuneri, prezentate în aprilie.

Fiecare misiune selectată a avut un cost fix de dezvoltare de aproximativ 850 de milioane de dolari şi alte 150 de milioane de dolari pentru lansare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri