11 elefanţi morți în încercarea de a salva un pui dintr-o cascadă. Autorităţile thailandeze au reuşit să salveze doi

Data actualizării: Data publicării:
elefanti-morti-la-baza-cascadei-thailanda
FOTO: Twitter

Încă cinci elefanţi au fost găsiţi morţi la baza cascadei din Thailanda. În weekend, şase elefanţi fuseseră descoperiţi morţi după ce ar fi căzut în râpă în încercarea de a salva un pui care se blocase pe marginea prăpastiei relatează BBC.

Responsabilii parcului, care i-au găsit sâmbătă la baza unei cascade spun că, din câte se pare, incidentul s-a întâmplat când un pui de elefant a alunecat.

Autorităţile locale ale Parcului Naţional Khao Yai din centrul Thailandei găsiseră, iniţial, doar şase elefanţi morţi. Ceilalţi cinci au fost descoperiţi cu ajutorul unei drone în apropierea cascadei cunoscută în ţară drept Cascada Iadului.

Elefanţii ar fi încercat să traverseze râul când un pui a alunecat şi a fost prins de curenţi. Ceilalţi elefanţi din grup au încercat să-l salveze, însă au căzut în râpă unul câte unul. Dintre aceştia doar doi au supravieţuit. Au fost găsiţi stând pe marginea cascadei.

Pădurarii au încercat să le ofere elefanţilor supravieţuitori mâncare pe care au presărat suplimente pentru a îi ajuta să îşi recupereze forţele. Experţii spun, însă, că supravieţuirea acestora este puţin probabilă în condiţiile în care elefanţii, animale sociale, sunt dependenţi de comunităţile în care trăiesc pentru protecţie şi hrană.

Nici impactul emoţional asupra elefanţilor nu este de subestimat. Elefanţii sunt cunoscuţi pentru faptul că rămân îndureraţi o perioadă lungă de timp după moartea rudelor lor.

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri