70.000 de oameni au participat la Marşul european pentru climă, de la Bruxelles

Data publicării:
manifestatie-clima-bruxelles
Foto: Twitter

În jur de 70.000 de persoane au participat duminică, la Bruxelles, la Marşul european pentru climă, transmite AFP citată de Agerpres. Oameni de toate vârstele au traversat oraşul, de la Gara de Nord până la Parlamentul European.

manifestatie-clima-bruxelles
Foto: Twitter

Participanţii au venit din toată ţara, în pofida vremii reci şi ploioase. Potrivit agenţiei Belga, numărul trenurilor spre Bruxelles a fost dublat datorită participării numeroase aşteptate.

Sub impulsul asociaţiei 'Rise for Climate', marşul, organizat în paralel cu acţiuni similare în Franţa, a avut ca obiectiv, în capitala Uniunii Europene, 'interpelarea' liderilor europeni care se vor reuni în martie pentru un summit.

Peste 65.000 de persoane au manifestat la Bruxelles pe 2 decembrie, în prima zi a conferinţei internaţionale COP24, de luptă împotriva schimbărilor climatice, care se deschidea în Polonia.

În Belgia, mobilizarea este deosebit de puternică de la începutul anului în rândul tinerilor. Joi, un marş al liceenilor şi studenţilor a adunat 35.000 de participanţi.

Duminică, una din organizatoarele manifestaţiei, Marie Hayens, a declarat la televiziunea publică RTBF că a fost deschis un caiet de revendicări, în încercarea de a se oferi răspunsuri la schimbarea climatică, în sectoare precum construcţiile, industriile, agricultura sau deşeurile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri