Azi a fost ultima eclipsă parțială de Soare din acest an, vizibilă și din România

Data actualizării: Data publicării:
eclipsa de soare partiala
NASA transmite live imagini cu eclipsa de Soare. Foto: Captură video

Azi a avut loc ultima eclipsă parțială de Soare din acest an, vizibilă și din România. Fenomenul a început în jurul orei 12:20 deasupra țării noastre și a durat aproape două ore și jumătate. Eclipsa a putut fi urmărită direct, dar cu ajutorul unor filtre de protejare a ochilor, dar și live pe canelele de streaming.

ACTUALIZARE Eclipsa s-a încheiat în România. Constanța este ultimul oraș mare din care a fost vizibilă, până la ora 14:54.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Fenomenul a putut fi observat de pe tot teritoriul României, acoperirea Soarelui fiind între 33% și 44%. Zonele în care acoperirea va fi mai mare se află în nord-estul țării.

Durata fenomenului depinde de procentul de acoperire a Soarelui - unde acoperirea este mai mare și durata este mai lungă, potrivit observatorului astronomic din Capitală.

În București, eclipsa începe la 12:26 și se încheie la 14:49, maximul fiind la ora 13:38, cu acoperire de 38%. Pe site-ul Observatorului Astronomic găsiți intervalele orare la care se produce eclipsa în mai multr orașe ale țării.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri