Sari la conținut

Alertă de furtuni. Urmările ploilor de gheață

Vremea este instabilă în toată ţara, până în această seară. Şi sunt deja probleme în multe zone din ţară din cauza furtunilor şi a grindinei. Într-o comună din Alba, șase case au fost distruse de şuvoaiele de apă care au adus, de pe versanţi, pietre şi trunchiuri de copaci. În Gorj, un tir a derapat pe o şosea umeda, iar un avion care plecase din Bucureşti spre Iaşi s-a întors din drum din cauza ploii torenţiale.

În doar câteva minute, în localitatea Suraia din Vrancea s-a aşternut un covor de gheaţă.

În Neamţ, un drum naţional a fost acoperit de viitură, iar circulaţia a fost îngreunată.

În Alba, oamenii s-au trezit bombardaţi în propriile case cu bolovani, pietre şi copaci de câţiva metri aduşi de viitură. O bătrână din satul Dobra are acum nămol de aproape 80 de centrimetri în casă. Femeia se bucură că a scăpat cu viaţă. Atunci când a venit viitura a apucat să fugă în drum.

„Abia am apucat... Am fugit pe aici. Două minute dacă... secunde, dacă nu deschideam ușa să fug, mă prindea. În urma mea a pârât tot, grajd, lemnărie, tot,” povestește femeia.

Şase case au fost distruse complet de ape.

„O ploaie torențiala ca o rupere de nori, vreo două ore și a venit pârâul ăsta cu tot ce a fost pe el, cu pietre, cu bolovani,” spune un localnic.

A fost cod galben de ploi în toata Oltenia şi chiar cod portocaliu de furtuna în localități din Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea. Din cauza ploii, un şofer de tir a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat.

Probleme au fost şi pe străzile din Târgu Jiu, unde canalizările nu au mai făcut faţă.

La Iaşi au fost probeleme pe aeroport. Un avion ce decolase de pe Otopeni a făcut cale întoarsă după ce piloții au stabilit că nu pot ateriza pe o asemenea vreme. Vântul puternic a doborât mai mulţi copaci şI panouri publicitare iar două mașini au fost avariate.

Pe aceeași temă