Alertă de poluare: Sute de peşti morţi în râul Topolniţa

Data publicării:
pesti morti

Se constată pe toată suprafaţa că sunt peşti morţi şi trebuie neapărat să conştientizeze populaţia că aceşti peşti morţi pot afecta sănătatea”, spun cei de la Garda de Mediu.

Reprezentanții Gărzii de Mediu Mehedinţi au emis avertizări pentru oamenii din zonă şi spun că au strâns toţi peştii morţi din acea porţiune a râului.

Una dintre cauze ar putea fi din cauza stopării şi curățării instalațiilor de la combinat, dar nu vă putem spune până nu avem analizele sigur”, a declarat Cătălin Tutilescu, comisar-șef la Garda de Mediu din Drobeta Turnu Severin.

Săptămâna aceasta, Combinatul de Apă grea a disponibilizat 900 de angajaţi, iar o parte dintre instalaţii au fost oprite şi curăţate. Conducerea combinatului neagă că ar avea vreo legătură cu poluarea.

La una dintre gurile de deversare de la termocentrala Halânga reprezentanţii Apelor Române au venit să ia iar probe pentru a descoperi sursa poluării.

„Activitatea fabricii a fost sistată de acum două zile. Acum nu facem decât o încărcare cu apă a unor rezervoare, pentru exploatarea ulterioară şi minimizarea consumurilor energetice”, a spus Ervin Watzlawek, directorul Romag.

Cu toate acestea, conducerea Romag a deschis o anchetă internă. Rezultatele analizelor pentru probele de apă luate de Garda de Mediu vor veni în câteva zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri