Asteroidul 1998 QE2 se apropie vineri de Terra. Corpul ceresc are propriul său satelit

Data publicării:
1998QE2a

Mare cât nouă nave de croazieră şi cu un diametru de 2,7 kilometri1998 QE2 este atent monitorizat de astronomi. Mişcarea sa de rotaţie este de sub patru ore. Cu ajutorul imaginilor captate de un telescop din Porto Rico, experţii analizează suprafaţa asteroidului. Primele informaţii obţinute de când s-a apropiat suficient de Pământ, miercuri seară, relevă că corpul ceresc are propriul satelit, informează Agenţia Spaţială Americană NASA. La momentul observaţiei făcute de la Pasadena, California, asteroidul se afla la circa 6 milioane kilometri distanţă de Terra.

Satelitul asteroidului 1998 QE2 ar avea o suprafaţă estimată de circa 600 de metri pătraţi.

Momentul maxim de apropiere al 1998 QE2 de Terra are loc la ora 23:59 pm ora României, vineri spre sâmbătă noapte. Asteroidul se va afla atunci la 5,8 milioane de kilometri de Pământ, cea mai mică distanţă la care se va apropia pentru cel puţin două secole de acum înainte.

Asteroidul 1998 QE2 a fost descoperit pe 19 august 1998 de specialişti din cadrul programului Massachusetts Institute of Technology Lincoln Near Earth Asteroid Research (LINEAR).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri