ATENȚIONARE. Cod galben de inundații

Data publicării:
inundatii 2

FOTO: captură Digi24

În intervalul orar 15:20 - 24:00, se vor înregistra, din cauza ploilor, scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Bazine afectate: Doftana, Teleajen (afluenți ai râului Prahova), Slănic, Câlnău și alți afluenți mici ai râului Buzău aferenți sectorului aval Nehoiu-amonte Buzău, râurile mici din bazinele mijlocii și superioare ale râurilor Putna și Râmnicu Sărat. Aceste zone se află în județele Prahova, Buzău și Vrancea.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice superioare ale râurilor Slănic și Doftana, precizează specialiștii INHGA.

De asemenea, în intervalul 16:55-24:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râul Șușița și alți afluenți mici ai Siretului – curs inferior (județele Vrancea și Galați), afluenții Bârladului inferior (județul Galați) și pe afluenții mici ai Prutului aferenți județului Galați.

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit până miercuri după-amiază codul galben de furtuni, însă avertizarea a fost restrânsă la 30 de județe, de la 32.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri