Beijing a ridicat codul roșu de alertă pentru smog

Data publicării:
poluare china -GettyImages-9-1.12.2015

FOTO: Getty Images

Școlile au fost redeschise și întregul trafic a fost reluat la prânz, după ce prognozatul front atmosferic rece a îndepărtat peste noapte partea cea mai severă din valul de poluare.

Indicele care măsoară nivelul de particule fine nocive din aer a fost de aproximativ 100 de micrograme pe metru cub, în scădere de la aproape 300 de micrograme pe metru cub în ultimele zile, dar încă mult peste maximul de siguranță admis de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) de 25 de micrograme pe metru cub.

Școlile au fost închise marți când a fost declarat codul roșu pentru prima dată de la introducerea în 2013 a unui sistem de codificare a alertelor de mediu format din patru culori, iar traficul restricționat în zile alternative, după numerele de înmatriculare pare sau impare. Unele fabrici și-au suspendat activitatea, menționează DPA.

Restricțiile au fost eficiente în reducerea poluării, potrivit agenției de presă Xinhua. Controalele din trafic s-au dovedit deosebit de utile, dar mai sunt multe de făcut pentru a reduce poluarea provocată de arderea cărbunelui, consideră oamenii de știință citați de agenție.

Economia în plină expansiune a Chinei depinde de cărbune pentru producția a 64 la sută din energia primară, însă țara încearcă să ecologizeze sau să închidă micii poluatori din acest domeniu care produc cea cea mai mare parte din poluare datorită funcționării centralelor bazate pe arderea cărbunelui, potrivit agenției Bloomberg citate de DPA.

CITIŢI ŞI: 

A doua zi de cod roşu de poluare în Beijing

Cod roșu de poluare la Beijing


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri