București, oraș poluat. Bule cu aer proaspăt au fost instalate pe Bulevardul Magheru

Data publicării:
bule b

„Respiră adânc” este un proiect în premieră în România. „Nu ne permitem luxul de a nu respira! Trebuie să avem grijă de aerul nostru!”, spun reprezentanţii fundaţiei. Altfel, vom distruge tot ceea ce acum admirăm.

„Această construcţie este formată din două domuri: un dom în care am încercat să recreem o lume post consum, o lume în care am epuizat toate resursele, am omorât tot ce a fost natural și frumos, iar în bula în care ne aflăm încercăm să reconstruim o zonă cu multă verdeaţă, cu liniște, cu scaune de masaj, cu aer purificat”, spune Corneliu Belciug, director de programe în cadrul Asociației Green Revolution.

Peste 350.000 de decese premature s-au înregistrat în Uniunea Europeană, din cauza poluării. Dacă această cifră ne mişcă în vreun fel, putem face gesturi simple ca să schimbăm astfel de date.

„Să alegem bicicleta în locul maşinii personale, să alegem transportul public în comun, să alegem mersul pe jos. Trebuie să fim conştienţi că ceea ce aruncăm ca deşeuri, sau ca lucruri de care nu mai avem nevoie, ajung mai tarziu la groapa de gunoi, iar de acolo fie prin gazele emanate de groapa de gunoi fie prin praful ridicat ajung înapoi la noi pe masă”, mai spune Corneliu Belciug.

Şi pentru că marea artă e formată tot din gesturi simple, maestrul Mitică Popescu a decis să sprijine şi el acest proiect.

„Îi sfătuiesc pe telespectatorii dumneavostră să viziteze acest loc”, îndeamnă actorul.

Trecatorii se mai pot bucura de „o gură de aer proaspăt” în centrul Capitalei până la sfârşitul lunii, urmând apoi ca domurile de aer să se mute în parcul Herăstrău.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri