BUSINESS CLUB. Pregătiri pentru exploatarea aurului la Certej

Data publicării:
certejj

De asemenea, s-au săpat şanţurile de scurgere a apelor pluviale pentru protecţia lucrărilor pe o lungime de circa 1.700 de metri şi au fost construite drumurile industriale de acces în interiorul platformei.

80% din acţiunile Deva Gold sunt deţinute de Eldorado Gold. În septembrie 2013, Eldorado Gold anunţă că va începe lucrările de explorare la perimetrele aurifere Brad, Deva şi Muncel, în judeţul Hunedoara.

Compania SC Deva Gold SA urmează să deruleze la Certej un amplu proiect de exploatare a aurului.

Şi, în timp ce atenţia opiniei publice s-a îndreptat puternic către proiectul Roşia Montană, lucrurile au mers că unse pentur certej.

Potrivit unor informaţii prezentate de organizaţiile de mediu, proiectul minier de la Certej, care ocupă o suprafaţă de 456 hectare, presupune procesarea a 45 de milioane de tone de minereu şi utilizarea a 1.653 de tone de cianură de sodiu pe an, timp de 16 ani.

Ca şi în cazul proiectului Roşia Montană, reziduurile rezultate după prelucrare, inclusiv cele cu cianură şi metale grele, ar urmă să fie depozitate într-un iaz de decantare în aer liber cu o suprafaţă totală de 63 de hectare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri