Canicula face ravagii în America Latină. O mie de hectare de pădure au fost făcute scrum în Chile

Data publicării:
fire.Par.15124.Image.-1.-1.1.gif

Zeci de echipaje de pompieri se luptă de zile întregi cu flăcările care pârjolesc pădurile din preajma oraşului Valparaiso, cel de-al treilea ca mărime din Chile. Autorităţile au arestat deja cinci oameni, bănuiţi că au provocat incendiile de vegetaţie. Meteorologii spun însă că de vină este canicula din regiune.

Zeci de oameni au fost evacuaţi din calea flăcărilor. Unii au încercat să-şi salveze lucurile din case, iar alţii au pierdut tot ce aveau din cauza focului.

Este vreme toridă şi în Argentina, unde oamenii din multe regiuni trăiesc de câteva zile fără curent electric. Din cauza valului de căldură înăbuşitor, consumul de energie pentru ventilatoare şi aparatele de aer condiţionat a fost uriaş şi a provocat pene de curent. Zeci de oameni au ajuns la spital din cauza caniculei. Localnicii acuză autorităţile de indiferenţă.

Statul argentinian a promis despăgubiri pentru cei afectaţi, dar argentinienii s-au săturat de vorbe şi cer repararea cât mai rapidă a reţelei de energie electrică. Argentina se confruntă ce cele mai ridicate temperaturi din ultimele patru decenii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri