Cantus Mundi sărbătorește „Ora Pământului” în 81 de localități din România

Data publicării:
Ora Pamantului_Bucuresti

Pe 30 martie, Programul Național Cantus Mundi organizează, la nivel național, evenimente muzicale cu ocazia „Orei Pământului”, în intervalul orar 20:30 – 21:30. Peste 11.000 de copii și tineri din corurile Cantus Mundi se vor reuni sub sloganul internațional al World Wide Fund for Nature - „Dăruiește naturii din energia ta!”.

Sărbătorirea „Orei Pământului” inițiată de Cantus Mundi se va desfășura simultan în peste 80 de localități din 33 de județe, unde copiii vor însufleți atmosfera prin cânt coral, evenimente muzicale și veselie.

În București, „Ora Pământului 2019” va fi sărbătorită în patru zone sub egida Cantus Mundi: Promenada Mall (Calea Floreasca 246B), Opera Comică pentru Copii (Calea Giulești 16), Casa Memorială „Tudor Arghezi - Mărțișor” (Strada Mărțișor 26) și Parcul Circului (Bulevardul Lacul Tei 29). Evenimentele din capitală vor aduce împreună aproape 800 de copii și tineri dornici de o schimbare în bine, adusă prin muzică naturii.

Parteneri media naționali: Digi24, Digi Life Romania, Digi World Romania, Digi Animal World Ro
Parteneri media locali: Actualități Arad, Revista de Alba, Alba Carolina TV, Dezvaluiri.ro Constanța, Curierul de Iași, www.iasi4u.ro, TVR Iași, Redacția Crișana, Mesagerul de Sibiu, Știri de Sibiu, Actual MM, Radio Sighet, Kiss FM Baia Mare, Jurnal MM, Graiul Maramureșului.
Parteneri organizare: WWF Romania, Promenada Mall, Opera Comică pentru Copii, Circul Metropolitan Bucuresti, Casa Memorială „Tudor Arghezi - Mărțișor”, Muzeul Național al Literaturii Române, Gașca Chitară Grozăvești.

“Ora Pământului” este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă din luna martie a fiecărui an, începând din 2007. Scopul acestui demers este de a sensibiliza utilizatorii de energie electrică în fața problemei dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea acestui tip de energie. “Ora Pământului” constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât și de instituții. În prezent, comunitatea de susţinători ai acestui demers a atins 2 miliarde de oameni, în peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu sprijinul membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 8 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.100 de coruri. 40.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri