Video&Foto Cascada Bigăr din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița s-a prăbușit

Data actualizării: Data publicării:
cascada bigar
Cascada Bigăr din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița s-a prăbușit. Foto: Romsilva

Unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din țară, cascada Bigăr din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, s-a prăbușit luni din cauze naturale, a anunțat Romsilva.

Cascada Bigăr s-a prăbușit
Cascada Bigăr s-a prăbușit

„Avem, din păcate, și o veste neplăcută. Cascada Bigăr, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei - Beușnița, s-a prăbușit astăzi din cauze naturale”, a anunțat luni pe Facebook Regia Națională a Pădurilor Romsilva.


VIDEO. Momentul în care Cascada Bigăr se prăbuşeste

Reprezentanții regiei susțin că travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp au crescut în dimensiuni și greutate, iar luni cascada a cedat sub propria greutate.

Angajați ai Romsilva sunt la fața locului pentru a evalua situația.


Activist de mediu: Cascada Bigăr s-a prăbușit din cauza intervenției omului, după ce apa a fost deviată. Romsilva neagă informațiile

Cascada Bigăr, desemnată „cea mai frumoasă din lume”

Cascada a fost necunoscută publicului larg până în 2013, când o fotografie a cascadei Bigăr a ajuns la „The World Geography”, un site care se ocupă de subiecte legate de geografie, natură, destinaţii turistice neobişnuite.

În plus, într-unul din topuri realizate de „The World Geography”, cascada Bigăr fost desemnată cea mai frumoasă din lume. Ulterior, jurnaliştii de la Huffington Post au publicat un articol pe baza topului întocmit de „The World Geography”, în care se spunea despre cascadă că este “un loc magic, desprins parcă din basme”.

VIDEO AICI

 

 

Editor : Alina Popescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri