Sari la conținut

Cascada Miresii a înghețat. Peisaj superb în Munţii Apuseni

Cascada Miresei, una dintre cele mai spectaculoase din ţară, a îngheţat. Priveliştea atrage zeci de turişti şi localnici în fiecare zi, dar şi alpinişti celebri.

alpinist cascada inghetatacascada miresei inghetata

Una dintre cele mai frumoase cascade din România e în comuna Vidra, din Alba. Localnicii îi spun „Cascada Miresei” - asta pentru că apa, care curge de la aproape 20 de metri înălţime, are aspectul unui văl când îngheaţă.

Am crescut aici, vin des, mi-am adus și familia și suntem îndrăgostiți de această zonă”, spune o femeie.

„Îmi place cum îngheață și forma ei”, spune un copil.

Cascada a fost descoperită şi de turişti, care nu pleacă din zonă până nu nu fac zeci de fotografii spectaculoase.

„Mie îmi place culoarea gheții și cum arată, modelul ei”, spune o fetiță.

La atracţia din Munţii Apuseni a ajuns şi alpinistul Vlad Căpușan. Anul trecut, el a urcat în premieră mondială pe vârful Saldim, din Himalaya, înalt de peste 6.300 de metri. La minus 12 grade Celsius, alpinistul a testat stratul gros de gheață format la cascadă.

E una dintre cele mai frumoase cascade pentru căţărarea pe gheaţă şi asta pentru că e o cascadă mai dificilă, plină de ţurţuri şi când te caţeri pe o colonetă de 18 metri de gheaţă, simţi că trăieşti cu adevărat!”, mărturisește alpinistul Vlad Căpușan.

„Cascada Miresei” are însă concurenţă serioasă - o altă atracţie similară e în Caraş Severin - cascada Bigăr, devenită cunoscută inclusiv peste hotare.

Pe aceeași temă

VIDEO. Frumusețile Carpaților

Frumuseţe sălbatică rară, teritorii necălcate de piciorul omului, peisaje care îți taie răsuflarea. Pe scurt, viața în...