Sari la conținut

Ceață și polei în 10 județe

Nicio dimineaţă fără ceaţă! Dacă vestul continentului s-a confruntat în ultima perioadă cu precipitaţii abundente, cu vânt şi inundaţii, la noi toamna este blândă deocamdată. Ceaţa ne dă însă mari bătăi de cap. 10 judeţe din România sunt acoperite de ceaţă la această oră și se află sub avertizare de cod galben.

Grimms' Fairy Tales 200th Anniversary Nears

Foto: Gulliver/Getty Images

Este vorba despre zonele joase din Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Alba, Braşov, Harghita, Sibiu, Mureş şi Hunedoara. Încă de la ora 05.00 dimineața, meteorologii au emis cod galben de ceaţă cu posibilitatea depunerii de polei. Vizibilitatea scade local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. Se aşteaptă ca valul de ceaţă să se ridice în jurul orei 9:00.

Centrul Infotrafic anunţă că, în această dimineață, se circulă în condiţii de ceaţă pe Autostrada A1 Sibiu - Deva, între kilometrii 309 – 369 (Sebeş - Deva), vizibilitatea fiind sub 100 de metri. Aceleași condiţii sunt şi pe Autostrada A3 Turda Gilău, în judeţul Cluj, precum şi în judeţul Mureş, pe drumul naţional 15 (E60) Târgu Mureş - Cluj-Napoca.

De asemenea, în zona oraşului Iernut, în judeţul Mureş, vizibilitatea este redusă, pe alocuri, la aproximativ 30 de metri, potrivit sursei citate.