Cel mai mare purificator de aer transformă smogul în bijuterii

Data publicării:
2043-6275-image-3

 

Smogul ucide aproximativ 4.000 de oameni zilnic numai în China, iar în Statele Unite patru din zece oameni trăiesc în zone cu niveluri periculoase de ozon sau cu particule poluante, potrivit unui studiu al Universității Berkeley din California.

Pentru a curăța aerul, designerul olandez Daan Roosegaarde a obținut finanțare pe Kickstarter pentru un purificator de aer înalt de șapte metri. Proiectul a necesitat trei ani de cercetare și dezvoltare, iar prototipul va fi inaugurat săptămână aceasta la Rotterdam, scrie site-ul Science Alert.

Turnul a fost creat special proiectat pentru a fi amplasat în locurile publice. Aerul murdar intră prin vârful clădirii, este curățat și este eliberat prin șase ventilatoare.

Purificatorul poate curăța mai bine de 30.000 de metri cubi de aer în fiecare oră și este pus în funcțiune de energie regenerabilă.

Particulele fine de carbon sunt apoi condensate pentru a crea pietre semi-prețioase ce pot fi încorporate în bijuterii. Fiecare piatră este echivalentă cu 1.000 de metri cubi de aer.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri