Cel mai poluat loc din lume: 18 tone de deșeuri descoperite

Data actualizării: Data publicării:
crab prins in plastic the guardian
FOTO: Jennifer Lavers

Insula Henderson, parte din grupul Pitcairn, este acoperită de 18 tone de plastic, ceea ce reprezintă cea mai mare acumulare de deșeuri din lume.

insula henderson
FOTO: Jennifer Lavers

Insula Henderson este o bucată mică de uscat în sud-estul Pacificului. Recent, oamenii de știință au descoperit că acolo se află foarte multe resturi acumulate, dintre care 99.8% sunt din plastic, relatează The Guardian.

Acest loc este considerat un „monument grotesc” al creșterii poluării marine din cauza plasticelor.

Aproape 38 de milioane de bucăți de plastic s-au strâns într-un spațiu relativ mic: 4.500 de bucățele pe metru pătrat. Majoritatea deșeurilor nu sunt vizibile deoarece sunt îngropate în nisip. În jur de 13.000 de alte resturi ajung acolo zilnic. Cantitatea este cu mult peste așteptările cercetătorilor.

Mulți crabi trăiesc printre capacele de plastic sau cutiile de cosmetice.

Plasticele sunt vechi, ascuțite și toxice. A fost destul de tragic să vedem că acești superbi crabi trăiesc în gunoaiele noastre”, a declarat Jennifer Lavers, profesoară la institutul de studii marine „University of Tasmania”.

Insula de 3.700 de hectare găzduiește, de asemenea, o serie de plante și animale destul de bogată.

Deșeurile acumulate acolo sunt din toată lumea. Au fost găsite gunoaie din: Germania, Canada , Noua Zeelandă.

Oamenii de știință atrag atenția că poluarea marină crește într-un ritm alarmant. „Pentru mine, încălzirea globală este cauzată de poluarea marină. Discuăm despre schimbarea climatică de 40 de ani. Trebuie să facem ceva acum”, a afirmat cercetătoarea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri