Chimicalele din produsele de igienă, mai toxice decât emisiile auto

Data publicării:
produse cosmetice shutterstock_500165068
FOTO: Shutterstock

Degeaba facem maşini mai puţin poluante, dacă nu avem grijă şi la chimicalele din detergenţi sau cosmetice. Pentru că acestea ar fi chiar mai toxice decât emisiile autoturismelor.

produse cosmetice shutterstock_500165068
FOTO: Shutterstock

V-aţi întrebat vreodată unde ajung chimicalele din parfumuri, săpunuri sau produsele cosmetice pe care le folosim? Un studiu făcut la o universitate americană spune că 40 la sută dintre aceste substanţe ajung în aer şi contribuie astfel la un nivel mai mare de poluare.

Cele mai periculoase sunt produsele care conţin compuşi rafinaţi din petrol, cum sunt parfumurile, odorizantele de cameră, detergenţii de rufe sau soluţiile de curăţat podele.

Substanţele volatile pe care le conţin sunt mai periculoase în afara locuinţelor, pentru că suferă alte reacţii chimice la contact cu lumina Soarelui. Mai exact, ajută la formarea smogului şi dau naştere la aproape de două ori mai multe particule poluante decât maşinile.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi24, în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta. Arhiva emisiunii, aici.
Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri