Sari la conținut

Cod galben de ceaţă în șase judeţe

Meteorologii au emis, miercuri dimineaţă, atenţionări cod galben de ceaţă pentru judeţele Alba, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Harghita și Stau Mare, unde vizibilitatea este izolat sub 50 de metri. De asemenea, centrul Infotrafic a anunțat că se circulă în condiţii de ceaţă pe Autostrada A1 Sibiu-Deva, precum şi pe DN 13 şi DN 15.

ceata masini trafic

Pe Autostrada A1 Sibiu – Deva, traficul rutier se desfăşoară, miercuri dimineaţă, în condiţii de ceaţă, între kilometrii 309 – 369 (Sebeş - Şoimuş), vizibilitatea fiind sub 50 de metri, potrivit Infotrafic.

De asemenea, este ceaţă şi în judeţul Mureş, pe DN13 şi DN15, iar vizibilitatea este între 50 şi 80 de metri. Poliţiştii le atrag atenţia şi şoferilor din Harghita să circule prudent, deoarece şi acolo este ceață.

Șoferii sunt sfătuiți să circule cu viteză adaptată condiţiilor de drum, să mărească distanţa în mers, între autovehicule, să nu facă depăşiri riscante, iar când vizibilitatea este foarte scăzută să folosească luminile de ceaţă împreună cu cele de întâlnire. De asemenea, dacă şoseaua este acoperită cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări cod galben de ceaţă pentru judeţele Alba, Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud şi Harghita, unde vizibilitatea scade local sub 200 de metri, iar izolat, sub 50 de metri

Avertizarea pentru Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud şi Harghita este valabilă până la ora 8.00, în timp ce în judeţul Alba iese din vigoare la ora 10.00. În Satu Mare codul galben expiră la ora 11.00.