Cod galben de furtuni în sud-estul țării

Data publicării:
Furtuna nori vreme rea meteo GettyImages-457148398-1

Astăzi vremea instabilă şi răcoroasă se va extinde în cea mai mare parte a ţării. Averse torenţiale cu tunete, fulgere, grindină şi vijelii vor apărea la început în vestul, nordul şi centrul ţării. În zona montană se pot acumula din loc în loc peste 40 de litri de apă pe metru pătrat. În schimb, în regiunile sudice va fi o zi călduroasă, în sud-est se vor depăşi chiar 36 de grade Celsius la umbră. Din cursul serii, însă, furtunile vor ajunge şi în afara arcului carpatic, anunţă meteorologii.

În prag de weekend vom avea parte de atmosferă şi temperaturi ca de toamnă.

Va ploua în regiunile sudice, estice şi parţial în cele centrale, vor fi descărcări electrice şi vânt intens. De altfel, vitezele vântului pot depăşi din când în când chiar 50km/oră. În plus, temperaturile maxime vor avea valori demne de luna septembrie şi nu vor trece de 27 de grade Celsuis. Sâmbătă, vor mai fi nori în sud şi sud-est la începutul zilei, apoi vremea va deveni tot mai frumoasă, iar temperaturile vor creşte treptat, astfel că duminică se vor depăşi 30 de grade Celsius.

Astăzi canicula va cuprinde şi zona Capitalei, unde termometrele vor indica până la 37 de grade Celsius, iar atmosfera va deveni sufocantă. Din orele serii, norii se vor înmulţi şi vor aduce ploi torenţiale cu tunete, fulgere şi vânt mai intens.

După caniculă se va răci vremea şi în Bucureşti.

Mâine, temperaturile vor fi cu mult mai mici faţă de cele normale şi abia vor ajunge până la 23 de grade Celsius. În cursul zilei vor mai apărea averse cu descărcări electrice şi vânt mai alert. Norii vor fi prezenţi şi la început de weekend, apoi se reîntoarce soarele deasupra Capitalei şi maximele vor deveni plăcute, cu valori de până la 30 de grade Celsius, duminică

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri