Cod galben de inundații 

Data publicării:
Ploaie vreme meteo GettyImages septembrie 2015

Codul galben emis de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor este valabil până la ora 24.00. Hidrologii avertizează în urma precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe unele râuri din bazinele hidrografice: Bega, Timiş, S.H. Brod, Pogăniș, afluenţii Mureşului, Crişul Alb.

Bazine afectate: 

Bega – bazin superior amonte S.H. Făget,

Timiş – bazin superior amonte S.H. Caransebeş,

Bistra (afluent Timiş)

afluenții mici ai Timișului aferenți sectorului S.H. Caransebeș – S.H. Brod, Pogăniș,

afluenţii Mureşului aferenţi sectorului S.H. Gelmar – S.H. Săvârşin,

Crişul Alb – bazin superior amonte S.H. Gurahonţ

De asemenea, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în intervalul 2 august, ora 18:00 — 3 august, ora 18:00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în zona Carpaților Orientali, în estul Carpaților Meridionali, în estul și sud-estul Transilvaniei și local în Moldova, Muntenia și Dobrogea.

La nivelul acestor regiuni vor fi averse, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 15 — 20 l/mp și izolat 30 — 40 l/mp.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri