Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Harghita şi Covasna

Data publicării:
inundatii

Avertizarea cod galben de inundaţii a fost emisă ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore şi a celor prognozate

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis avertizarea cod galben de inundaţii pentru unele râuri mici din bazinele hidrografice Cuşmed, Feernic, Târnava Mare, în amonte de Odorheiu Secuiesc, Homorod, Cormoş, afluenţii mici de pe cursul superior al Oltului, pe sectorul din amonte de Micfalău, bazine hidrografice aferente judeţelor Harghita şi Covasna.

Inundaţii locale se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul hidrografic Cuşmed şi în bazinele hidrografice superioare ale râurilor Homorod şi Cormoş.

Avertizarea a fost emisă ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore şi a celor prognozate, pe râurile vizate fiind posibile creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie.

Potrivit unei informări transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, până joi, la ora 21.00, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 de litri pe metru pătrat şi izolat 30-40 de litri pe metru pătrat. În cursul zilei de joi, vor fi ploi şi vijelii cu precădere în Transilvania, Muntenia, Dobrogea, Moldova şi local în Oltenia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri