Cod portocaliu de ninsori și viscol în 11 județe

Data actualizării: Data publicării:
viscol

Meteorologii au anunțat că va fi cod portocaliu de ninsori în 11 județe din sud-estul țării, inclusiv în București, de joi seara. Cod galben de ninsori și viscol va fi în 15 județe din sudul, centrul și estul țării.

ACTUALIZARE - Va fi comandament de iarna la ora 15:00, la MAI și la 14:00, la Primăria Capitalei.

harta

 

În intervalul 05 ianuarie, ora 22 – 06 ianuarie, ora 20, aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării și va cuprinde sudul, centrul și estul țării. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.

Va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăşi 80…90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și troienită. La începutul intervalului pe litoral vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei.

Alerta de cod portocaliu va fi valabilă în a doua parte a nopții de joi spre vineri (05/06 ianuarie) și în cursul zilei de vineri (06 ianuarie), în Municipiul Bucureşti şi în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea, temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70...85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m şi local troienind zăpada.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri