Cod portocaliu de ploi în 14 județe

Data actualizării: Data publicării:
Wind And Rain Hit The UK
BRISTOL, UNITED KINGDOM - JANUARY 03: Shoppers use umbrellas to shelter from the rain as they make their way along a street on January 3, 2012 in Bristol, England. High winds have been battering large parts of the country disrupting travel and causing damage to buildings. (Photo by Matt Cardy/Getty Images)

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi abundente în 14 judeţe de aseară, de la ora 18. De atunci plouă fără oprire. Hidrologii avertizează că urmează inundaţii.

Wind And Rain Hit The UK
Foto: Gulliver/Getty Images

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis codul portocaliu pentru judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Brăila, Buzău, Prahova, Constanţa, Tulcea şi zona de munte a judeţului Dâmboviţa. Avertizarea este valabilă de marţi, ora 18.00, până miercuri, la ora 20.00.

În cele 14 judeţe se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 50 - 60 de litri pe metru pătrat şi, pe arii restrânse, 80 - 90 de litri pe metru pătrat.

Avertizarea cod portocaliu de ploi expiră miercuri seară, la ora 20:00.

În mai multe oraşe străzile au fost inundate. Tot din cauza ploilor abundente, DN10, în zona Siriu a fost închis, trenurile sunt blocate în gara din Galaţi din cauza şinelor acoperite de apă şi mai multe gospodării au fost închise. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri