Concurs de design. Studenții români participă cu frigiderul fără câmp gravitațional sau sera în care plantele cresc într-o zi

Data publicării:
1484403 657451844310082 1960792826426774519 n

Am conceput un pahar şi o farfurie care imită gusturi. Şi mă gândeam cum ar fi să avem un pahar în care punem apă, sau suc de portocale, sau ceai. Şi îl setăm pe touchscreen să ne trimită la creier, la nivel senzorial, impulsul că bem sucuri carbogazoase”, spune Sorina Răsteanu.

Foto: Facultatea de Arte Timișoara

Sorina studiază Designul Produsului la Facultatea de Arte şi Design din Timişoara. Cu acest sistem cu care putem suplini pofta mâncărurilor nesănătoase participă la un concurs internaţional cu tema „crearea locuinţelor sănătoase”.

În aceeaşi competiţie s-a înscris şi colegul ei, Ovidiu, care a creat un concept de seră modulară. Plantele cresc de la nivel de răsad până la fruct în doar 24 de ore, folosindu-se de deşeuri alimentare.

Foto: Facultatea de Arte Timișoara

Avem o capsulă în care se pune gunoiul menajer, acesta este transformat în compost, care este folosit ca nutrienţi pentru plante”, explică Ovidiu Subţire.

Goran a conceput un frigider al viitorului, în care nu există câmp gravitaţional, şi nici rafturi.

Foto: Facultatea de Arte Timișoara

„Interiorul acestui frigider este conceput în aşa fel în care produsele de fapt plutesc, ceea ce ne salvează spaţiul respectiv pentru a păstra mai multă mâncare şi în cantităţi mai mare”, explică Goran Ilijevic.

Adelina propune, pentru viitor, un coş de gunoi care se deplasează în locul în care ne aflăm, procesează deşeurile, iar mai apoi împrospătează aerul.

Foto: Facultatea de Arte Timișoara

„Aruncând gunoiul, el va ajunge automat la destinaţia pe care i-am dat-o. Ajungând acolo, coşul de gunoi distruge, cu ajutorul unui gel, resturile”, spune Adelina Tripon.

Concursul este organizat de o firmă de electrocasnice recunoscută la nivel mondial şi are deja o tradiţie de câţiva ani. Opt studenţi români au fost aleşi anul acesta din peste 1.700 de candidaţi înscrişi. Proiectul care va prezenta cea mai inovatoare soluţie de design pentru viitor va fi premiat cu 5.000 de euro, iar câştigătorul va face şi un stagiu de practică plătit, la un centru de design al companiei organizatoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri