Coreea de Nord, dezvăluită parţial pe Google Maps. Lagărele de detenţie sunt incluse

Data publicării:
1-46450

Până marţi, Coreea de Nord apărea pe Google Maps ca un imens spaţiu nepopulat, fără şosele, fără linii feroviare, fără parcuri, monumente sau clădiri de orice gen. Singurul detaliu prezent era numele capitalei, Phenian, un punct într-un spaţiu gol.

Şosele şi căi ferate în zona capitalei nord-coreene | maps.google.com
Lagărul Yodok, detaliat de un tânăr care a trăit acolo de la vârsta de nouă ani | maps.google.com
Lagărul Pukchang, în apropierea Phenianului | maps.google.com

De acum înainte însă, orice utilizator de internet necenzurat este liber să cerceteze pe Google Maps intersecţiile Phenianului, hoteluri, magazine, muzee, monumente, statui ale liderilor comunişti nord-coreeni, fântâni arteziene, parcuri sau restaurante, nume de străzi, staţii de cale ferată şamd.

Mult mai important, pe harta de ansamblu a ţării sunt marcate lagărele de detenţie - gulagul, sistemul concentraţionar nord-coreean. Zeci de mii de deţinuţi politici s-ar afla în aceste lagăre, în ciuda dezminţirilor oficiale de la Phenian.

La graniţa dintre provinciile Phenian-Namdo şi Phenian-Hwanghae se află lagărul Yodok, care s-ar întinde pe sute de kilometri pătraţi. Un alt lagăr este situat în centrul provinciei Phenian-Namdo: Pukchang, de dimensiuni similare cu ale lagărulului Yodok. Alte două pot fi văzute pe harta proaspăt dezvăluită, unul la graniţa cu China, şi altul în centrul ţării.

PeGoogle Mapsnu apar totuşi presupusele instalaţiiîn care Phenianul ar pregăti testele sale nucleare. O bună parte a teritoriului statului comunist rămâne în continuare de culoare albă, dar detalierea capitalei şi a gulagului ating un nivel fără precedent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri