Cum poate contribui publicitatea la purificarea aerului

Data publicării:
panou ecologic

Instalaţia a fost creată de aceiaşi ingineri peruani care au realizat anul trecut un sistem similar ce transformă umiditatea din aer în apă potabilă.

Instalaţiile sunt amplasate în Lima, capitala statului Peru, care are probleme grave atât cu apă potabilă, cât şi cu poluarea. Un lanţ de dealuri din jurul oraşului blochează în interior particulele nocive generate de traficul intens şi de operaţiuni de construcţie și așa rezultă unul dintre cei mai mari indici de poluare din America de Sud.

Universitatea de Inginerie şi Tehnologie din Peru care s-a ocupat de proiectul ecologic a decis să amplaseze panoul în mijlocul unui şantier uriaş. Pe parcursul unei săptămâni, instalaţia a purificat 500.000 de metri cubi de aer folosind un procedeu de filtrare cu apă. Praful, bacteriile şi particulele filtrate au fost folosite ulterior pentru a analiza efectele acestui tip de poluare.

În timp ce numeroase oraşe din jurul lumii se confruntă cu problemele create de poluarea aerului, astfel de soluţii ingenioase care nu ocupă mult spaţiu sunt foarte potrivite. În plus oferă un scop nobil unor construcţii pe care le considerăm utile doar pentru industria publicitară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri