Foto Cum se văd Munții Rodnei din spațiu. Imagine spectaculoasă surprinsă de sateliții Copernicus

Data publicării:
muntii rodnei cu zapada pe creste, vedere din satelit
Munții Rodnei, văzuși de la 800 km altitudine. Foto: Copernicus / Sentinel-2

Satelitul Sentinel-2 al programului de observare Copernicus al Uniunii Europene a fotografiat Parcul Național Munții Rodnei de la aproape 800 de kilometri altitudine, imagine publicată pe site-ul misiunii. Parcul Național Munții Rodnei este al doilea parc național din tară, cu o suprafață de peste 47.00 de hectare.

Imaginea a fost realizată de Sentinel-2 pe 29 noiembrie și publicată de misiunea Copernicus în urmă cu două zile, potrivit Comisiei Europene în România. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Munții Rodnei sunt o destinație bună pentru drumeții și ski și sunt cunoscuți pentru că au zăpadă chiar și vara târziu, potrivit Copernicus. În fotografie, care poate fi descărcată la rezoluție mare aici, se văd crestele munților acoperite de zăpadă.

muntii Rodnei Copernicus
Munții Rodnei, văzuți de la 800 km altitudine. Foto: Copernicus / Sentinel-2

Parcul Național Munții Rodnei este al doilea parc național din tară, cu o suprafață de 47.202 ha, menționează Comisia Europeană în România, precizând că parcul a fost înființat în anul 1932.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri