Cutremur în județul Vrancea

Data publicării:
Undele seismice ale unui cutremur din Romania
Foto: Shutterstock

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 s-a produs, azi-noapte, în judeţul Vrancea. Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului seismul a fost înregistrat la ora 1.11 noaptea şi a avut loc la o adâncime de 126 de kilometri, în apropierea oraşelor Odobești, Panciu, Nehoiu, Râmnicu Sărat, şi Onești.

cutremur-shutterstock
Foto: Shutterstock

Ieri, un cutremur cu magnitudinea de 3,4 s-a produs în judeţul Buzău. În luna noiembrie, în România au avut loc 12 cutremure în zona seismică Vrancea și în zona Transilvaniei, cu magnitudini cuprinse între 2 și 3,4 grade pe Richter. Seismul de 3,4 grade s-a produs marți dimineața, la ora locală 8:24 în județul Buzău și la o adâncime de 131,7 kilometri.

Luna trecută, în România s-au produs 6 cutremure de peste 3 grade pe Richter, două dintre acestea având magnitudinea de 4,2 grade pe Richter. Primul cutremur s-a produs în data de 8 octombrie în județul Vrancea, la o adâncime de 132,2 kilometri, iar cel de-al doilea pe 28 octombrie, în județul Buzău, la adâncimea de 113,6 kilometri, scrie Agerpres.

Cel mai mare cutremur din acest an s-a produs în data de 8 februarie, în județul Buzău, la ora 17:08, și a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, seismul fiind resimțit și la București.

Anul trecut, în Vrancea, au avut loc două seisme cu magnitudini de 5,3 grade pe scara Richter, unul pe 24 septembrie, la ora locală 2:11, și celălalt pe 28 decembrie, la ora locală 1:20.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri