Delta din Olt

Data publicării:
delta olt

Localnicii din Farcaşele spun ca pasarile au început sa migreze de-a lungul râului Olt înca de acum cinci ani pentru ca iernile au fost mai blânde. Acum numarul lor s-a triplat, aşa ca zona seamănă cu Delta, se mândresc oamenii din localitatea aflată nu departe de Caracal.

Sunt frumoase, sunt păsări ale bălţilor. Nouă ne e drag de ele, le hrănim, le dăm să mănânce, le admirăm, le fotografiem, la copii le e drag de ele, le duc mâncare, ele vin, sunt prietenoase", a declarat o localnică.

Autoritaţile locale vor să le facă şi cuiburi păsărilor, cu bani de la bugetul local. Primarul se teme să nu devină pradă pentru vânători şi vine personal să le vegheze.

Acest proiect va consta în protejarea acestor specii şi înmulţirea lor. Dacă amenajăm cuiburi, atunci şi ele vor fi protejate, atunci ele cu siguranţă se vor înmulţi", a subliniat Marin Tudor, primar Fărcășele.

Zona pe care păsările migratoare au ales-o pentru a ierna este declarată protejată şi se întinde pe 2.000 de hectare.

Acest sit adăpostește 13 specii de păsări strict protejate, la care vânatoarea este interzisă, dintre acestea poate ați observat cele mai multe sunt lebede, rațe care vin în perioada de iarna în acest sit", a declarat Ion Croitoru, reprezentantul Agenției de Protecție a Mediului Olt.

Cei care vânează acolo păsări pot face chiar şi un an de închisoare. Cealaltă variantă este amenda care porneşte de la 30.000 de lei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri