Galerie Foto Dependent de alcool și țigări, cimpanzeul Tarzan a fost eliberat după 25 de ani. Era ținut captiv, cu un lanț la gât

Data actualizării: Data publicării:
cimpanzeul tarzan
Cimpanzeul Tarzan, ținut 25 de ani în captivitate. Foto: Facebook/Conserv Congo

Dependent de alcool şi ţigări, un cimpanzeu ţinut 25 de ani legat, în oraşul Bunia din Congo, a fost în sfârşit eliberat. Cei care l-au ţinut pe Tarzan în lanţuri timp de 25 de ani l-au cumpărat în anii 90, când se născuse.

Acum, este în sfârşit liber datorită intervenţiei asociaţiei Conserv Congo, scrie „La Stampa”, potrivit Mediafax. 

Tarzan a fost observat la începutul acestui an de către cei de la Conserv Congo, într-un cartier foarte sărac din Bunia: era ţinut captiv, cu un lanţ mare la gât. Animalul fusese folosit iniţial pentru selfie-uri cu turişti, cu 10 dolari pe fotografie. Crescând, a devenit agresiv şi periculos, iar oamenii au început să se sperie de el.

Pentru a-l linişti, „stăpânii” i-au dat alcool şi ţigări. Devenit dependent, inutil şi mai puţin docil, cimpanzeul a fost lăsat în mizerie, într-un loc izolat. Era considerat un fel de mascotă de cartier: când activiştii pentru drepturile animalelor au început să negocieze pentru eliberarea sa, mulţimea a refuzat ca Tarzan să fie luat.

În cele din urmă, un veterinar l-a sedat. După două zile de călătorie, Tarzan a ajuns în Lwiro, unde ar trebui să-şi petreacă restul vieţii într-un mediu semi-sălbatic, înconjurat de alte exemplare din specia sa.

„Şi-a găsit în sfârşit libertatea şi sprijinul de care a avut nevoie toată viaţa”, spun cei de la Conserv Congo.

Cimpanzeul Tarzan, ținut 25 de ani în captivitate. Foto: Facebook/Conserv Congo
Cimpanzeul Tarzan, ținut 25 de ani în captivitate. Foto: Facebook/Conserv Congo

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri