Deșeuri medicale abandonate pe câmp. Alexe: Un caz revoltător. Toleranța noastră va fi zero

Data actualizării: Data publicării:
Costel Alexe
Klaus Iohannis a semnat decretul privind demisia lui Costel Alexe. Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Mediului, Costel Alexe, spune că deșeurile medicale trebuie să ajungă la incinerare, cu atât mai mult pe durata pandemiei de coronavirus. Ministrul a comentat la Digi24 cazul deșeurilor periculoase colectate de la spitale din București care au fost abandonate pe un câmp. A fost deschis un dosar penal în acest caz, iar o persoană a fost reținută.

Cazul de la Dobroești este absolut revoltător, iar făptașii trebuie pedepsiți pe măsură. Sper ca ancheta să se finalizeze cât mai curând, iar cei care se fac vinovați să plătească în fața legii. Toți cei care se gândesc să aibă acțiuni care să aducă atingere sănătății populației sau mediului trebuie să înțeleagă că toleranța noastră față de ei va fi zero”, a spus ministrul.

Atunci când este vorba de deșeuri medicale trebuie să acționăm fără jumătăți de măsură, fără compromisuri și toți cei care se fac vinovați trebuie să plătească. În această perioadă a stării de urgență nu se poate ca astfel de deșeuri, în loc să ajungă la incinerare, au ajuns să fie abandonate pe câmpuri sau pe gropile de gunoi”, a adăugat el.

Ministrul nu a dat mai multe informații despre acest caz, motivând că ancheta este în desfășurare.

Eu am declarat încă de la începerea stării de urgență că va trebui să fim foarte atenți în această perioadă la tot ceea ce înseamnă deșeuri medicale. Chiar și aseară în emisiune la dvs, la Digi24, am spus că tot ceea ce înseamnă măști, mănuși chirurgicale, ele trebuiesc colectate separat și să ajungă să fie ori incinerate ori să fie reciclate la fabricile de ciment, prin procesare. În momentul de față sunt și ONG-uri și operatori retaileri care și-au amenajat locuri speciale unde pot fi colectate aceste măști și ele, evident, vor ajunge la incinerare”, a mai spus Alexe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri