Diferenţa de calorii dintre meniul din restaurante şi cel din fast-food

Data publicării:
bucataria japoneza mfax

Într-o perioadă în care industria fast-food se pregăteşte să aplice noile reglementări federale care o obligă să afişeze numărul de calorii conţinute de preparatele pe care le comercializează, aproximativ jumătate din totalul restaurantelor americane nu vor fi supuse acestei reguli.

Noua reglementare vizează doar lanţurile de restaurante care numără cel puţin 20 de unităţi de servire. Or, se estimează că 50% din restaurantele din Statele Unite nu se încadrează în această categorie, fapt care ar putea să reducă eficienţa acestei măsuri ce a fost luată pentru a lupta împotriva obezităţii, afirmă autorii acestui studiu publicat în revista Journal of Internal Medicine, o publicaţie afiliată Journal of the American Medical Association (JAMA).

Tocmai această jumătate de "mici" restaurante i-a interesat în mod deosebit pe cercetătorii de la Universitatea Tufts din statul american Massachusetts. Ei au analizat 157 de preparate provenind din 33 de restaurante individuale sau care aparţin unor lanţuri mici situate pe o rază de 20 de kilometri de Boston.

Cercetătorii au ales preparatele cele mai populare din cele mai frecventate nouă tipuri de restaurante din Statele Unite - cu specific mexican, american, chinez, italian, japonez, thailandez, indian, grec şi vietnamez.

"În medie, preparatele analizate au conţinut 1.327 de calorii, o cifră mai mare decât are nevoie să consume un adult la o singură masă", a precizat Susan Roberts, directoarea laboratorului de metabolism Human Nutrition Research Center on Aging din cadrul Universităţii Tufts, principalul autor al acestui studiu.

"Mesele din toate aceste tipuri de restaurante furnizează o cantitate de calorii considerabil mai mare decât este nevoie pentru menţinerea greutăţii la acelaşi nivel", a adăugat ea.

Aproximativ 73% din mesele analizate conţineau mai mult de jumătate din necesarul zilnic de 2.000 de calorii recomandat de Agenţia americană pentru produse alimentare şi medicamente (FDA), în timp ce 7,6% conţineau mai mult decât necesarul zilnic de calorii.

Mesele luate în restaurante italiene sunt cele mai bogate în calorii, media acestora fiind de 1.755 calorii, urmate de restaurantele americane (1.494 calorii) şi cele chinezeşti (1.474 calorii).

Mesele vietnameze şi japoneze sunt cel mai puţin bogate caloric, având în medie 922 de calorii, respectiv 1.027 calorii.

Studiul a fost realizat între iunie 2011 şi august 2011, pe preparate selecţionate în funcţie de preferinţele consumatorilor, determinate pe baza căutărilor efectuate pe internet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Regele Charles spune că renunțarea la monarhie în Australia este o decizie care aparține poporului australian
Digi FM
Ce pensie alimentară plătește Valeriu Gheorghiță în fiecare lună. El și fosta soție s-au despărțit după 20 de...
Pro FM
Soția lui Kanye West, într-o pelerină transparentă de ploaie, cu nimic pe dedesubt. El, cu mască pe față...
Film Now
Sharon Stone dezvăluie numele actorului care sărută cel mai bine: E fabulos. Nu l-aș putea compara cu nimeni
Adevarul
De ce trăiesc femeile mult mai mult decât bărbații. Secretele longevității feminine explicate științific de...
Newsweek
În ce orașe s-au băgat banii pe card de alimente cu 3 zile mai devreme? De ce nu au primit toți?
Digi FM
Viața unui român care s-a mutat în Noua Zeelandă. A ajuns acolo cu 450 $, acum are o fermă profitabilă
Digi World
O dieteticiană care lucrează cu bolnavi de cancer, despre alimentele și băuturile pe care nu le consumă...
Digi Animal World
Momentul când un pescar sărută un rechin alb: „E o experiență unică în viață”
Film Now
Winona Ryder, despre alegerile greșite în materie de bărbați: "Ce naiba era în capul meu?" S-a iubit și cu...
UTV
Cu cine isi petrece Mario Fresh timpul in Dubai, dupa despartirea de Alexia Eram