Doi studenți din Timișoara lucrează la pantofii viitorului

Data publicării:
479080 479080 pantofii viitorului

Atunci când utilizatorul pășește, pe telefon se văd punctele în care acesta exercită presiune, explică studenții.

Și, la fiecare pas, pantofii vibrează și masează picioarele posesorului. Inventatorii pantofilor care îmbină utilul cu plăcutul sunt doi studenți la Politehnică, Lucian și Alex. Timp de o lună, ei au lucrat la branțul cu senzori și la programul ce transmite informația din șosete, pe telefonul mobil.

„Odată ce branțurile sunt introduse în pantofi, aplicația începe să măsoare numărul de pași. Spre exemplu, dintr-un capăt în altul al biroului, aplicația îmi arată că am făcut exact șase pași”, relatează Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

„În afară de numărul de pași pe care îl face utilizatorul, mai putem identifica anumite modele, spre exemplu modelul unei sărituri sau modelul unor persoane care nu pășesc corespunzător”, explică Lucian Teodorescu, student.

Alex s-a ocupat de comenzile ce sunt transmise către telefonul mobil. Pantofii l-au ajutat și pe el să descopere că are o problemă medicală.

„Pentru persoanele care conduc e foarte obositor să stai cu piciorul pe pedală și tocmai de aceea am pus și niște motoare care vibrează și îți fac masaj”, spune Alexandru Gălușcă, student.

Specialiștii în medicina sportivă recunosc și ei utilitatea aplicației și se gândesc deja să o introducă în antrenamentele sportivilor.

„Prin crearea acestor branțuri, minimalizăm aceste deficienţe și asigurăm confortul, având o eficiență mai mare în sport”, explică lectorul universitar Bogdan Almăjan, preparator fizic.

Cei doi tineri mai au nevoie de câteva mii de euro ca să transforme în business branțurile hi-tech. Fiecare pereche va costa aproximativ 500 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri