Drona cu aripi de libelulă. Cercetătorii olandezi au creat cea mai mică dronă cu aripi

Data publicării:
drona-2

DelFly Explorer, cea mai mică „insectă-dronă” din lume, este o variantă robotizată a unei libelule, are greutate a patru coli A4 şi are o anvergură a aripilor de 28 de centimetri.

„Particularitatea acestei drone este că poate zbura de una singură. Doar conectăm bateria, decolează, zboară, evită obstacolele, își menține înălțimea și poate, astfel, să exploreze un mediu necunoscut”, spune Guido de Croon, cercetător.

Prin urmare, DelFly Explorer poate ajunge în locuri înguste. În plus, poate fi utilizată pentru a filma publicul care asistă la un concert, la evenimente sportive sau în sere.

„Cea mai importantă inovaţie este un sistem video minuscul, foarte uşor. Cântăreşte 4 grame, are două camere şi un mic computer integrat. Am dezvoltat un program foarte eficient care procesează imaginile înregistrate de camere”, mai spune Guido de Croon.

Camerele miniaturale de înaltă rezoluţie reproduc vederea umană în 3D pentru a se orienta, iar creatorii dronei au mărturisit că pentru a o construi, s-au inspirat din anatomia insectelor. Ideea de a realiza o dronă cu aripi s-a născut în urmă cu nouă ani, odată cu un prototip creat de studenţii în inginerie aeronautică de la aceeaşi universitate olandeză.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri