După un deceniu, plângerile timișorenilor care locuiesc lângă o fabrică de cauciucuri au fost auzite

Data publicării:
FABRICA-1

Au costat peste 10 milioane de euro și urmează să își demonstreze utilitatea în timp. Abia în noiembrie, vor funcționa la capacitate maximă.

Timișorenii care stau în apropierea marii fabrici de anvelope din oraş spun că niciodată nu ştiau dacă, atunci când vor deschide fereastra, casa se va umple sau nu de miros insuportabil.

„Pe la vreo 3-4 noaptea se simte mirosul”, a spus un timișorean. „Ai așa un dulce în gură și apoi ai și o stare de leșin”. „În special când plouă miroase foarte tare”. „Miros de cauciuc, de ars. Geamurile se înnegresc, trebuie să speli geamurile la o săptămână, mai ales că stau la primul bloc, deci chiar aproape. Deci, chiar nu e ok”, spun localnicii. 

Conducerea companiei spune că astfel de situaţii sunt de domeniul trecutului, pentru că a instalat două utilaje care vor reduce poluarea. Investiţia s-a ridicat la 10 milioane de euro.

„Se axează pe aria noastră de mixare, unde se face amestecul materiei prime, cauciucul natural și uleiurile naturale. Cealaltă investiție este în zona de vulcanizare”, a declarat Anca Fiat, PR-ul companiei de anvelope.

Aparatul care va neutraliza mirosul din jurul fabricii de anvelope va funcționa la cote maxime în luna noiembrie a acestui an. Potrivit testelor de specialitate, mirosul de cauciuc va fi redus cu până la 90%.

Fabrica de anvelope din Timișoara, care are aproape 2.300 de angajaţi, funcţionează de 15 ani. Deşi oamenii care locuiesc în apropiere s-au plâns încontinuu de poluare, Garda de Mediu susţine că nu a găsit niciodată nereguli.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri