Fenomen fascinant pe cerul României, în noaptea aceasta. Astronom: Luna o să fie mai portocalie

Data actualizării: Data publicării:
super luna bucuresti
Bucuresti

Pasionații de Astronomie vor avea parte de un spectacol marți noapte, pe cerul României. O eclipsă parțială de Lună va fi vizibilă din țara noastră în această noapte. Fenomenul va începe la ora 21 și 44 de minute, însă va fi vizibilă după ora 23. Maximul se produce la 31 de minute după miezul nopții, după care discul lunii se va lumina total din nou.

„Vremea este bună și de mult n-am mai avut o eclipsă cu vreme bună. Ne uităm la luna de la 23 și la 2 dimineața și vedeți ce se întâmplă

Luna intră în umbra Pământului și umbra Pământului e mereu pe cer, dar de data asta trece Luna prin ea, dar nu total, ci pe jumătate. O să vedem jumătate din Lună cum la 12 noaptea o să fie mai întunecată, cărămizie, portocalie, o să vedem. Nu contează ce culoare o să aibă. Contează fenomenul pe care o să-l vedem. Nu doar pasionații de Astronomie vor putea vedea acest fenomen. Orice om e pasionat de Astronomie, dar nu știe încă”, spune Adrian Șonka, directorul Observatorului Astronomic, din București.

Eclipsa începe la ora 21.44 când Luna se află aproape de orizontul de sud-est. Schimbări pe discul selenar se vor putea vedea atunci când Luna intră în umbra Pământului, începând cu ora 23.00. Atunci partea din dreapta a discului va începe să fie mai puțin strălucitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri