VIDEO Fenomen natural spectaculos într-o localitate din Buzău: Focul viu a fost descoperit de localnici în urmă cu doi ani

Data actualizării: Data publicării:
foc
Fenomen natural spectaculos într-o localitate din Buzău: Focul viu a fost descoperit de localnici în urmă cu doi ani. Foto: Captură video

Fenomen natural spectaculos într-o localitate din Buzău. Este vorba despre focul viu, aflat în pădurea din comuna Lopătări. Flăcările sunt alimentate de gazele naturale care ies la suprafață prin crăpăturile scoarței terestre.

Mama: Vezi, mami? Ăsta este focul viu, iese din pământ. Îți place?
Fetița: Da!
M: Vezi cât este de cald? Zici că e o sobă! Ia, uite! S-a înnegrit pe unde arde focul.
F: Este ca la sobă!

Focul viu de la Lopătari a fost descoperit de localnici în urmă cu doi ani. Nu este primul fenomen de acest fel din istoria zonei.

Ion Zota - profesor: El s-a stins după cutremurul din 1977 și a reapărut. Deci sunt emanații de gaze, care vin prin crevase și ajung aici. Pe un areal cam de 10 mii de metri patrăți. Se tot mișcă. Deci nu tot timpul arde în același loc.

Flăcările se aprind în mod natural, de la soare, dar pot fi aprinse și de oameni.

Viorel Bănică - ghid: Am avut turiști care au venit la acest foc viu, englezi, turci au fost pe aici și bineînțeles turiști din România.

-Traseul e accesibil pentru aproape toate persoanele: copii, adulți, tineri. Este un loc sălbatic, un loc care te încarcă de energie.

-Am dat cu bățul în pământ!
-Și ce s-a întâmplat?
-A ieșit foc.

-E foarte bun focul, ca un punct turistic, dar nu e amenajat.

Lopătari se află la aproximativ un kilometru de Drumul Judeţean, care leagă oraşul Buzău de zona de munte. La aproximativ 10 kilometri se află şi focurile vii de la Terca, însă acestea sunt ascunse mult mai adânc în pădure.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri