Fenomen violent și neobișnuit în Albania. Oamenii dau vina pe foraje

Data publicării:
gheizere de namol

Autorităţile albaneze au ordonat evacuarea zecilor de familii ale căror gospodării sunt foarte aproape de coloanele de gaze, înalte de peste 10 metri, ţâşnite din pământ. Multe drumuri şi curţi au fost acoperite de noroiul aruncat din puţuri.

Nu înţelegeam ce se întâmplă. Totul a început dimineaţa. Apa din fântână a erupt, l-am întrebat pe soţul meu ce se întâmplă şi apoi am văzut cum întreaga fântână erupe ca un vulcan şi totul era împrăştiat în jur. Casa noastră s-a crăpat, e ruptă în două. Sunt vulcani peste tot”, povestește panicată o femeie.

Oamenii acuză o companie petrolieră că este la originea necazurilor lor.

„Trebuie să plecăm. Nu există altă cale, pentru că suntem în pericol. E din cauza forajelor efectuate aici”, spune un bărbat.

Reprezentanţii companiei se apără însă. Ei susţin că forajele s-au făcut până la o adâncime de 500 de metri şi nu până la 1.300, cum era programat.

„Erupţiile nu au legătură (n.r. - cu compania), e puţin probabil să existe o legătură”, a declarat Bayne Assmus, vicepreşedinte la Bankers Petroleum.

Compania petrolieră urmează să facă o estimare a pagubelor şi are în vedere acordarea unor despăgubiri, în cazul în care se dovedeşte că ar avea vreo vină. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri