FOTO. Ce detaliu neașteptat a scos la iveală un incendiu de vegetație din Irlanda

Data publicării:
ire

Un incendiu de vegetație a readus la lumină în Irlanda un detaliu din al Doilea Război Mondial.

eire
Foto: Irish Air Corps

Incendiul care a cuprins recent o întinere forestieră din Bray Head, un promontoriu stâncos de pe coasta de est a Irlandei, a revelat, după diminuarea flăcărilor, o relicvă istorică suprinzătoare de sub vegetația mistuită, scrie publicația Smithsonian.

Detaliul a fost surprins de forțele poliției aeriene irlandeze. Este un mesaj din al Doilea Război Mondial în limba galică, sculptat în solul promontoriului: EIRE, adică Irlanda.

Mai exact, este unul dintre cele 82 de „marcaje EIRE” de pe coastele Irlandei, folosite ca semnal pentru piloți în timpul conflagrației mondiale.

În al Doilea Război Mondial, Irlanda a adoptat o poziție de neutralitate. În 1939, Serviciul de Monitorizarea Costieră a fost înființat pentru a supraveghea activitatea din larg și cea aeriană.

Santinelele Serviciului de Monitorizare aveau posturi de observație în diferite zone ale coastei irlandeze și foloseau marcajul EIRE pentru a le semnala piloților de pe avioanele de vânătoare că survolau un teritoriu care își declarase neutralitatea în război.

Majoritatea marcajelor EIRE sunt într-o stare de conservare relativ bună.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri