FOTO. Cum se adaptează Chris Hadfield pe Terra după 146 de zile în spațiu

Data publicării:
hadfield creier

Chris Hadfield a predat comanda unui cosmonaut rus şi s-a întoars, marți, pe Pământ cu o navetă Soyuz care a aterizat în Kazahstan.

Chris Hadfield de la Agenția Spațială Canadiană, Tom Marshburn de la NASA și Roman Romanenko de la Agenția Federală Spațiala Rusă (Roskosmos) au aterizat cu capsula lor Soyuz în stepele din Kazahstan.

El a ajuns zilele trecute acasă și arată pe rețelele de socializare la ce teste este supus, dar postează și imagini haiose din viața sa de după experiența extraterestră, precum prima masă primită pe Pământ.

Canadianul Chris Hadfield, în vârstă de 54 de ani, a devenit celebru pentru clipurile în care demonstrează ce înseamnă să trăiești în spațiu, fără gravitatie, și pentru pasiunea lui pentru muzică.

Sute de prieteni pe rețelele de socializare

Comandatul misiunii a postat frecevent poze inedite din timpul experienței sale în stațiu pe Facebook și Tweeter. El are peste 770.000 de fani pe Twitter si peste 250.000 de prieteni pe Facebook.

Colonelul canadian a imortalizat fiecare moment important al călătoriei sale, iar cu o zi înainte de plecarea din Cosmos a postat un videoclip în care cânta o variantă adaptată a melodiei „Space Oddity” a lui David Bowie, „plutind” în spațiu.

În videoclip, comandantul Chris Hadfield pluteşte prin Staţia Spaţială alături de chitara sa. La înregistrare au lucrat şi câţiva specialişti de pe Pâmant, ca totul să iasă perfect.

Printre clipurile sale se numără și unul în care arată cum dorm astronauții în afara atmosferei terestre.

Membrii misiunii au plecat de pe Terra în 20 decembrie. La scurt timp de la acest moment, comandantul canadian a postat prima imagine din spațiu.

Fanii misiunilor spaţiale au fost încântaţi de evantaiul de imagini ale Terrei care surprind cu o fidelitate uimitoare cele mai frumoase regiuni ale planetei.

Pozele au fost realizate de la o distanţă de peste 400 de kilometri de suprafaţa Pământului şi acoperă toate continentele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri