Sari la conținut
News Alert

FOTO. Fenomen rar şi spectaculos, surprins în Munţii Făgăraş

Un fenomen rar, care se petrece în munţi, cunoscut sub numele de "Spectru montan" sau "Umbra din nori" a fost surprins de un telespectator Digi24.

3

FOTO: Valentin Zamora

Imaginile au fost surprinse de Valentin Zamora, în munţii Făgăraş pe Vf. Vânătoarea lui Buteanu (2507m).

Acest fenomen apare atunci când o persoană stă pe un vârf de munte, cu soarele în spate şi deasupra unui plafon de nori sau ceaţă şi umbra acestei persoane, împreună cu vârful muntelui se reflectă pe norii sau pe ceaţt de mai jos, iar cele două umbre sunt încadrate central de un curcubeu circular denumit "spectru".

În fotografii se poate observa şi unul din cele mai frumoase drumuri din lume şi anume: Transfăgărăşan, deoarece de pe Vf. Vânătoarea lui Buteanu se deschide o privelişte minunată cu mai multe obiective: Transfăgărăşan, creasta munţilor Făgăraş, Valea Bâlea, Lacul Capra şi Depresiunea Colinară a Transilvaniei.

Spectrul montan se mai numeşte şi "Spectrul din Brocken", deoarece se poate observa des pe Vârful Brocken (munţii Harz) din Germania”, a explicat Valentin Zamora.


 

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni ştire luaţi legătura cu noi la secţiunea DigiVOX a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail sau pe contul nostru de Facebook sau de Twitter. Ne puteţi contacta şi telefonic sau ne puteţi trimite fotografii şi filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304. Vă rugăm să precizaţi numele şi locul din care le transmiteţi.