FOTO VIDEO China a ajuns pe Lună: Sonda Chang'e-3 şi vehiculul de explorare „Iepurele de jad” au aselenizat

Data publicării:
moon

China a devenit a treia ţară din lume care reuşeşte aselenizarea, după Statele Unite şi fosta Uniune Sovietică. Beijingul a reuşit să trimită pe Lună o sondă spaţială care transportă un vehicul de explorare teleghidat numit Iepurele de Jad. Este prima aselenizare după 37 de ani, iar misiunea vehiculului este de a trimite spre Terra imagini tridimensionale ale satelitului.

Vehiculul a fost botezat în urma votului a peste trei milioane de chinezi. O legendă chinezească spune că Iepurele trăieşte pe lună, unde prepără elixirul nemuririi însoţit de zeiţa lunii, Chang'e-3, nume dat şi sondei care l-a transportat pe Lună.

Misiunea ilustrează ambiţiile Beijingului, care dedică miliarde de dolari programului spaţial. China speră să devină prima ţară din Asia care va trimite un om pe lună, probabil după 2025.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Iepurele de jad

Chang'e-3

Iepurele de jad

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri