FOTO VIDEO. Saci de peşti şi pescăruşi morţi, adunaţi de pe un lac de lângă Bucureşti

Data publicării:
Pasari si pesti morti comuna Berceni 220818 (7)

Saci de peşti şi pescăruşi morţi au fost adunaţi de pe un lac aflat la 11 kilometri de Bucureşti. Vorbim de Vadul Moşului, o baltă între localităţile Vidra şi Berceni, a cărei apă e neagră tăciune. Autorităţile sanitare şi de mediu au luat probe de apă şi de sol, oamenii au fost avertizaţi să nu consume din fântâni, iar o anchetă este în derulare.

Pe malul apei e un miros de hoit. La stânga zace un pescăruş... mort. Apa... e neagră. Şi emană un miros înţepător. De-o parte şi de alta, lângă casele noi, curenţii plimbă peşti morţi. Sunt sute. Unii aruncaţi grămadă în canalul secat. Alţii, prin iarbă.

Pasari si pesti morti comuna Berceni 220818 (1)
Pasari si pesti morti comuna Berceni 220818 (1)

„Am adunat vreo zece saci. Ce a fost mai mare. Am luat şi de pe margine. I-am pus acolo, i-a luat cineva cu maşina. Şi pescăruşi, vreo zece au găsit pe mal, aici, morţi. Parcă a dat cineva cu otravă!”.

Alertate de primăria Vidra, autorităţile sanitar - veterinare, oficialii Apelor Române şi cei ai Gărzii de Mediu au strâns... saci întregi de peşti morţi şi pescăruşi. Au adunat probe de sol şi de apă din baltă, dar şi din fântânile din zonă.

Marian Tudor - primarul localităţii Vidra, judeţul Ilfov: „Înainte de această poluare apa avea o altă culoare. Acum are o culoare destul de închisă. N-aş putea să vă spun care sunt cauzele. Aşteptăm analizele. Ne-am speriat cu toţii, oamenii din jurul bălţilor, care au fântâni, am mers la fiecare-n parte şi le-am spus să nu consume apă din fântână, deocamdată, că nu ştim despre ce e vorba”.

Localnicii din Vidra dau vina pe administratorii gropii de gunoi aflată la mică distanţă de baltă. Oamenii deja au trimis reclamaţii către Ministerul Mediului şi Garda de Mediu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri