Gabriela Firea vrea să recupereze terenurile retrocedate în parcuri

Data publicării:
Parc-Videanu

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vrea să recupereze 36 de hectare de terenuri din parcuri care au fost retrocedate din 2001.

Parc-Videanu

Printre acestea se găsește Herăstrău, Bordei, Circului și Tineretului, precum și 23,5 hectare de spații verzi și terenuri pe care sunt amenajate locuri de joacă, ce au fost restituite proprietarilor în ultimii 16 ani, potrivit News.ro.

Urmează să fie constituit un grup de lucru care să găsească soluțiile legale, fără a afecta dreptul proprietarilor. Edilul-șef al Capitalei a anunțat luni că va constitui grupul de lucru care să găsească soluțiile legale de recuperare a acestor spații retrocedate, pe cale administrativă sau prin hotărâri ale instanței, respectiv 36 de hectare de teren în parcuri, recuperate de proprietari în perioada 2001-2013 și 23,5 hectare de spații verzi și terenuri pe care sunt amenajate locuri de joaca, restituite conform legilor proprietăților în perioada 2001-2017.

"Nu contest că vechii proprietari au avut dreptul legal să-și recupereze bunurile confiscate în perioada comunistă, însă  îmi doresc să găsim o formulă legală, fără a leza dreptul proprietarilor, de a recupera în folosul bucureștenilor aceste suprafețe de teren”, a declarat Gabriela Firea. Primarul Capitalei menționează că va solicita primarilor celor șase sectoare o situație centralizată a spațiilor verzi și terenurilor pe care au fost amenajate locuri de joacă și care, ulterior, au deveni proprietate privată prin retrocedare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri