Galerie Foto Garda de Mediu a găsit 100 de tone de deșeuri aruncate pe platforma Nitramonia Făgăraș. Primar: Au venit în weekend când nu se lucrează

Data actualizării: Data publicării:
deseuri la nitramonia fagaras
Garda de Mediu a găsit 100 de tone de deșeuri aruncate pe platforma Nitramonia Făgăraș. FOTO Facebook Octavian Berceanu

Vechea platformă industrială Nitramonia, din Făgăraș, s-a transformat într-un depozit ilegal de gunoi. Ar fi acolo aproape 100 de tone de deșeuri, spun reprezentanții Gărzii de Mediu. Autoritățile locale au găsit rapid o scuză: controlul a fost făcut în weekend, atunci când angajații din salubritate nu lucrează.  

Deșeuri menajere amestecate, aruncate pe jos, în ploaie. Așa arăta în weekend vechea platformă a Nitramonia Făgăraș, cândva o companie importantă din industria chimică a țării.

Astea sunt plouate și stau de săptămâni bune după cum arată, au constatat inspectorii de mediu.

Garda de Mediu a găsit 100 de tone de deșeuri aruncate pe platforma Nitramonia Făgăraș. FOTO Facebook Octavian Berceanu
Garda de Mediu a găsit 100 de tone de deșeuri aruncate pe platforma Nitramonia Făgăraș. FOTO Facebook Octavian Berceanu

Mircea Paraschiv, comisar șef la Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu Brașov: Au fost depozitate peste 80 de tone de deșeuri care se aflau în curtea agentului economic în vederea sortării.

Practic, acolo era conținutul a opt containere cu un volum de 33 mc fiecare. Potrivit autorităților, această cantitate s-a strâns în numai două zile. Primarul susține însă că acele deșeuri nu erau periculoase pentru mediu sau populație.

Gheorghe Sucaciu, primarul municipiului Făgăraș: Dacă vorbim de acel control, vineri au venit mașinile cele de cinci tone, șapte tone, două tone, au descărcat aici pe platformă, iar în weekend programul nu permite ca aceste deșeuri să fie separate și să fie transportate.

A doua zi după controlul Gărzii de Mediu, toate gunoaiele menajere au fost luate și duse la groapa ecologică din Brașov. Iar pe platforma Nitramonia au mai rămas numai

PET-uri, sticle, cartoane, chiar și saltele uzate și aruncate, dar grupate selectiv și multe dintre ele deja balotate.

Legea le permite să le păstreze acolo în aceste condiții, până se strânge o anumită cantitate pe care apoi reușesc să o vândă.

În ultimii doi ani, firma de salubritate din Făgăraș a fost amendată cu aproximativ 300.000 de lei tot pentru depozitare ilegală de deșeuri.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri